Monday, 22 July 2013

Anda Bijak Jauh Zina :)

Assalamualaikum semua :)

semalam, 18 July 2013 mrsm pc ade jemput team Raudhatus Sakinah untuk menjayakan program Anda Bijak Jauh Zina :)kami warga mrsm pc berasa sangat bertuah dapat menjadi alumni. pengisian program tu sangat best, rasa macam 4 jam tu tk cukup. 

apa yang sy dah blajar dripada program ni :

1) cinta itu satu fitrah manusia, takde siapa yang mampu menolaknya.
2) semua orang takkan lepas daripada godaan syaitan, tak kira lah kita ustazah ke, ustaz ke, ordinary person ke
3) jangan kita hampiri zina.
4) kedua mata zinanya melihat, kedua tangan zinanya memukul, kedua kaki znanya melangkah, mulut itu zinany mencium, hati zinanya ingin memiliki. :)
5) banyak sangat penyakit ngeri yang Allah akan turunkan kepada hambaNya yang berzina. antaranya, ketuat, goronea dan nifilis. 
6) cinta itu membawa dua akibat, kebaikan dan keburukan.
7) andai sang lelaki tu mencintaimu, dia pasti berjump dengan walimu. :)
8) setiap ibu mempunyai pengorbanannya yang sangat istimewa dan mereka harus dihargai. :D
9) setiap larangan Allah itu pasti punya hikmah yang indah.
10) pengalaman mengandung merupakan pengalaman yang indah untuk setap wanita. 

cinta yang sebenar hanya satu iaitu perkahwinan.
cinta berlaku setelah ijab kabul.
cinta lepas kahwin. itulah cinta qudus.
cinta yang bermaruah. bukan cinta murahan.

aku ingin mencintai dia yang mencintaiku kerana Allah :) biarlah dia mempersiapkan segala-galanya bagi membimbingku ke jalan Syurga :) amin. 

No comments:

Post a Comment